Stukjes chocolade die wegsmelten in je mond.
Snel klaar en met gelijk welk soort chocolade te maken.
Wat heb je nodig:
Basis:
175 gram chocolade
2,5 eetlepels boter (40 gram)
50 gram poedersuiker
Extra mogelijkheden:
- amandelen (in poedervorm)
- soort van likeur bvb; Amaretto
Vulling:
Chocolade smelten (microgolfoven niet meer dan 350 Watt), boter bijdoen in stukjes tot deze helemaal is gesmolten.
De poedersuiker erbij doen (eventueel hier ook het amandelpoeder best).
Dan giet ik alles in een schotel en zet deze in de koelkast gedurende 2u. (tijd is afhankelijk van dikte)
Schotel uithalen en 5 min. laten staan, het mengsel moet je kunnen afbreken met je hand.
Ofwel kies je hier om er balletjes van te maken ofwel met vormpjes uit de plak te halen. Ik kies voor de balletjes. Want door de warmte van je lichaam zullen deze eventjes smelten in je hand.
Dan kan je kiezen wat je rond je vulling wil: geraspte chocolade, muizestrontjes, amandelpoeder, ...
Je rolt je balletjes er dan door, totdat ze helemaal bedekt zijn.
Je kan ook kiezen om er een laagje chocolade rond te doen en dat kan in een andere kleur zijn. Dat zorgt dan voor het verassingseffect...
Trucje om je handen proper te houden is om 2 vorken te gebruiken: het balletje op het ene vork te leggen en dan laten rollen in de gesmolten chocolade. Met het andere vork kan je het dan onderscheppen en eruit halen.
Ik leg ze terug in de schotel en stop ze voor een half uurtje in de koelkast.
maandag 20 oktober 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten