zondag 19 oktober 2008
Brownies maken
simpel gerecht om echt lekkere brownies te maken. Super voor zoetebekken (zoals ik).
Wat moet je in huis hebben:
boter (lekker vettig) 6 eetlepels
fijne suiker, een 15O gram (kan iets meer zijn)
75 gram kienekessuiker
125 gram chocolade (zelf te kiezen of je melkchocolade wil of pure)
glucosesiroop (zelf te maken), een grote schep
kakkelversekippe-eitjes, 2 stuks
vanille-extract (zo een mini-miniflesje)
100 gram zelfrijzende bloem
cacaopoeder (niet te veel)
En dan het echte werk!
Oven aanzetten om voor te verwarmen op zo een 190°. Ondertussen kan je je vorm waarin je het mengsel zal gieten al bekleden met bakpapier (zo blijft je brownie niet kleven in je vorm). Als vorm gebruik ik een middelgrote schaal, waar ik ook lasagne in doe.
Ik werk met een microgolf, maar je kan alles uiteraard ook op het vuur doen. Ik doe mijn boter in kleine stukjes in een pot, samen met de 2 soorten suiker, mijn chocolade in brokjes erbij en mijn siroop. Af en toe keertje roeren zodat het niet aan je pot plakt. Niet te vergeten, in microgolf mag je chocolade niet warmer dan 350 Watt zetten, anders wordt die zwart.
Terwijl mijn microgolfmengsel aan het afkoelen is, klop ik mijn eitjes los, met de mixer, en doe er het flesje vanille bij. En nu alles samen kappen. De zeef uit de kast halen en mijn bloem zeven terwijl ik ze part bij part er al roerend bijdoe. Idem voor cacaopoeder.
En 't is klaar om in de vorm te doen, gladjes maken met lepel of pottenlikker en de oven in. Naargelang hoe je hem wil, tijd instellen. Ik hou ervan als deze vanbinnen nog smeuïg is en lekker krokant aan de buitenkant; ik laat die er 15 / 20 min instaan.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten