woensdag 24 december 2008

Witte chocolademousse met speculoos op frambozencoulis

Na uitproberen en goedkeuring door vrienden en op aanvraag van die vrienden, het recept van een lekker dessertje.
Het kan een feestelijke toets krijgen met deze dagen. Het is voor 10 à 12 personen, afhankelijk van de grote van de glazen waar je het in doet.

Wat heb je nodig:


* 4dl frambozencoulis (Ik heb deze in zakje gekocht in Delhaize, omdat de frambozen iets te duur staan om het zelf te maken.)
* pakje gelatineblaadjes
* 2dl melk
* 3 eitjes, je hebt enkel de dooiers nodig
* 40 gram kristalsuiker (zijn 8 afgestreken lepels, 1 lepel is 5 gr.)
* 400 gram witte chocolade
* 600 gram room (dit zijn 2 normale flesjes)
* speculoosjes (1,5 of 2 per persoon)
* glaasjes om het in te doen

Stappenplan:

Het onderste laagje is de frambozencoulis, dus inhoud van het zakje warmen in pan en er 2 blaadjes gelatine bijdoen. Ik leg de blaadjes in tas koud water. Als ze sneuïg zijn, dan kneed ik ze uit en doe ze bij mijn coulis. Geheel laten oplossen. Ik verdeel dan over de glaasjes.
De gelatine doe ik er bij zodat de coulis steviger is. Is niet nodig in principe, maar dan zal de mousse zich gaan vermengen met de coulis. Dus om mooie laagjes te krijgen.

Dan voor de chocolademousse:
- Eitjes splitsen, ik heb enkel het geel nodig, het wit mag weg. Deze mengen met de kristalsuiker. Ik moet een licht-gelig mengsel bekomen, met zo weinig mogelijk zichtbare suiker.
- In andere pot doe ik de melk, laat deze opkoken en doe er dan het eimengsel bij. Weer opwarmen,dit mag niet koken, anders schift het. Maar ik blijf roeren op gemiddeld vuur tot het dikker geworden is. (moet geen pap zijn van van zodra je het voelt dat het dikker wordt, van het vuur halen) Is deze stap mislukt, begin gewoon opnieuw.
Ik voeg 2 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en mijn witte chocolade in stukjes. Deze moet helemaal gesmolten worden in het mengsel. Mijn vuur is uit.
- In hoge pot / maatbeker de roomopkloppen. Best hoge pot, anders is je hele keuken ondergespat. De room bij de rest doen en laten afkoelen. Eventueel in de koelkast zetten om op te stijven. Je moet de pot niet kunnen omdraaien, maar mousse moet luchtig zijn en vast opgesteven.
- Speculoos verpulveren. Afhankelijk van eigen smaak 1,5 of 2 per persoon.

Dan glazen vullen. (de onderste laag is er al in, de frambozencoulis)
Een laagje mousse, dan bestrooien met speculoos en dan nog een laagje mousse. Om zeker te zijn dat de speculoos niet in de mousse vermengt, kan je tussentijds nog laten stijven in de koelkast.
Afwerking: framboos er op. (compensatie smaken onderaan en bovenaan)

Geheel in de koelkast zetten om af te koelen, zodat het fris is. Best 2 à 3 uurtjes. Moet niet overnachten.

Smakelijk.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

[B]NZBsRus.com[/B]
Lose Crawling Downloads Using NZB Downloads You Can Rapidly Search HD Movies, PC Games, Music, Software and Download Them @ Maxed Out Rates

[URL=http://www.nzbsrus.com][B]Newsgroup[/B][/URL]

Anoniem zei

Making money on the internet is easy in the underground world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat seo forum[/URL], Don’t feel silly if you haven’t heard of it before. Blackhat marketing uses alternative or little-understood methods to produce an income online.